Pagini

17 februarie 2013

SECTIUNEA SALSA


Ritmo Caliente

Pasiunea pentru dansul latino si compatibilitatea ne-a unit ca parteneri de dans acum aprox. 3 ani si ne-a facut sa ne dorim sa avem propria scoala. Astfel, in septembrie 2010, a luat nastere Ritmo Caliente, scoala de dansuri latino-americane, care acum face cursuri, nu doar pentru adulti, ci si pentru copii (7-14 ani) si chiar si la gradinite. Prin cursurile noastre ne dorim sa deschidem usa catre lumea aparte a dansului latino tuturor celor care vor sa descopere ce inseamna ritmurile fierbinti latino (salsa, bachata, merengue, rueda). Salsa este un dans liber, creativ, distractiv, foarte popular si usor de invatat.
Noi, Catalin Ciuca si Cristina Bobaru, instructorii acestei scoli, am participat la concursuri si la diverse festivaluri din tara, printre care, cel mai recent este cel mai mare festival national - Congresul National de Salsa, de la Brasov, unde am fost primii din Galati care am debutat cu show si worshop. 







23 ianuarie 2013

SECTIUNEA MUZICA DE PETRECERE


Taraful Silviu Melu


Taraful Silviu Melu, condus de catre insusi cunoscutul solist, va pune la dispozitie cea mai frumoasa si placuta muzica pentru petreceri de orice fel.
Calitatile sale vocale permit sa interpreteze melodii dintr-o gama larga de genuri muzicale: de la muzica usoara (melodii ale unor artisti celebri: Luis Armstrong, Tom Jones, Joe Cocker, Eros Ramazotii, etc.) pana la muzica populara si lautareasca (melodii proprii, dar si melodii ale unor artisti cunoscuti ai folclorului romanesc: Gica Petrescu, Romica Puceanu, Gabi Lunca, etc.) astfel facand din el un solist desavarsit.
Lunga sa experienta in domeniul muzicii lautaresti, talentul si vocea sa unica au facut din solistul Silviu Melu un artist cunoscut si faimos, motiv pentru care a fost invitat de nenumarate ori la diferite emisiuni mondene precum TEO la PRO TV, Dan Capatos (unde a fost remarcat ca si "Scafandrul - Lautar Melu"), Razvan si Dani la Antena 1,dar si emisiuni mondene la Etno Tv - canal de muzica populara, National TV.
Silviu Melu alaturi de formatia sa de nunti compusa din 3 instrumentisti (orga, chitara, saxofon, vioara, acordeon) va ofera un show adevarat prin muzica si atmosfera creata.
Pe langa formatia de nunta oferita de acesta, puteti alege sa beneficiati in cadrul evenimentului organizat de dumneavoastra si de invitati speciali.
Toate acestea fac din Silviu Melu alegerea potrivita pentru un eveniment perfect la care sa luati parte cu drag atat dumneavoastra cat si invitatii dumneavoastra.








Dajbog Alice


Solista a Ansamblului ''Doina Covurluiului'' Galati. Perfecta pentru orice tip de evenimente.




Taraful Costel de la Giurgiu





Bianca Rus








SECTIUNEA MUZICA DE FANFARA


Danubian Young Brass


Infiintata in vara anului 2012 la initiativa domnului profesor Andrei Roland, Danubian Young Brass este o mini-fanafara formata din elevii Liceului de Arta ''Dimitrie Cuclin'' din Galati.





SECTIUNEA GIPSY


The Zuralia Orchestra


The Zuralia Orchestra, înfiinţată în 2011, este un grup de 12 muzicieni experimentaţi, recunoscuţi atât pe plan local, cât şi pe plan internaţional ce combină trompetele cu tuba, toba, viorile, darbuka, acordeonul, vocile celor 3 solişti şi, bineînţeles, clarinetul. Formaţia interpretează sub îndrumarea lui Aurel Mirea un nou gen de muzică fusion ce combină folclorul românesc şi muzica autentică gipsy cu jazz, reggae, latino sau muzică orientală,vrăjind cu spectacolele lor nenumăraţi iubitori de muzică.

Membrii formaţiei The Zuralia Orchestra au participat de-a lungul carierei lor, individual sau cu alte formaţii, la numeroase festivaluri de muzică şi evenimente din România şi din străinătate. De asemenea, ei au colaborat în diverse ocazii cu mari artişti de talie internaţională.

Formatia lucrează în această perioadă la albumul de debut, album ce va conţine melodii compuse şi orchestrate de Zuralia Orchestra. Melodiile de pe album vor combina diferite genuri muzicale, stil deja consacrat pentru formaţia care a început să devină tot mai cunoscută şi apreciată în cercurile muzicale din România.

Repertoriul orchestrei cuprinde, pe lângă melodiile proprii, şi melodii cunoscute ale unor mari compozitori români şi balcanici. Profesionistă şi versatilă, orchestra poate susţine spectacole de până la două ore la orice fel de eveniment.








SECTIUNEA FOLCLOR


Ansamblul Folcloric AUSANA


Ansamblul Folcloric Ausana va ofera program artistic diversificat de cea mai buna calitate, sustinut de Taraful Doruletul si solisti vocali membri si colaboratori ai ansamblului foarte cunoscuti si apreciati care au la activ peste 250 de spectacole sustinute atat in judetul Bihor cat si in alte judete ale tarii.

Membrii si colaboratorii ansamblului au pregatite in domeniul muzical, repertoriu si linie melodica proprie, obtinand pana acum peste 120 de premii dintre care cca. 45 locul I la diferite Festivaluri-Concurs la nivel judetean, national si international.

Ansamblul Folcloric Ausana si Taraful Doruletul va ofera prin membrii si colaboratorii sai programe la pachet diversificat de 4-5 ore la cele mai mici preturi, in functie de genul de muzica preferat:

- muzica populara
- muzica usoara
- colinde si pricesne
- muzica din repertoriul international
- muzica de petrecere
- muzica etno
- muzica dance-manele

Ansamblul Folcloric Ausana si Taraful Doruletu prin membrii si colaboratorii sai va ofera program artistic specific pentru restaurante, baruri, pensiuni, discoteci precum si program artistic cultural cu ocazia diferitelor sarbatori nationale sau religioase, activitati culturale cu caracter privat: NUNTI, BOTEZURI, RECEPTII, ZILE ONOMASTICE, diferite manifestari cultural-sportive organizate in sala sau in aer liber.

Contravaloarea serviciilor muzicale prestate se poate deconta si achita prin factura eliberata de Ansamblul Folcloric Ausana.








Mariana Tudoreanu


1997-2001 – Universitatea de Stat a Artelor din Chișinău, obținînd titlul de cîntăreață în profilul muzică la specialitatea: Interpretă-profesor.
1997 – laureată a Premiului Mare „Maria Drăgan”, din cadrul concursului de muzică populară,
2005 – lansarea CD „Ține-mi Doamne tinerețea” acompaniată de orchestra de muzică populară „Mugurel”, dirijor Ion Dascăl,
2006 – participantă la concursul „Potcoava de Aur” din cadrul postului de radio Radio Noroc.
2011 - luna mai am devenit Membru al Uniunii Muzicienilor din Republica Moldova
2011 - am evoluat în luna mai la concertul cu genericul Ziua Europei în Moldova
2011 - în luna iunie am concertat la Palatul Naţional în concertul cu genericul ,,Copilărie dulce feerie”






Vasile Ciobanu


S-a nascut pe 8 februarie 1970 in comuna Malovat , Mehedinti , unde a urmat si primele clase la scoala din localitate. Vasile este mezinul familiei; aici, in satul de pe malul Dunarii a invatat primul cantec - "Ma uitai la rasarit" - pe care maicuta lui il stia de la privighetoarea Gorjului - Maria Lataretu.
"Din familie nimeni nu a cantat in afara de mama, pe ea o mostenesc, cred ca tare s-ar bucura sa ma auda acum; nu pot spune ca sunt o vedeta, dar am reusit sa-mi cladesc un nume...si vai, cate am patimit..." - spunea Vasile intr-un interviu.
Debutul pe scena a avut loc in cadrul serbarilor scolare - inca din 1983 - la Casa Pionierului , prilej cu care a fost remarcat si mai apoi indrumat de catre profesorii sai pe calea desavarsirii talentului sau. Anul 1986 il gaseste ca membru al ansamblului Izvorasul din Drobeta Tr-Severin. Pina in 1990 participa la numeroase turnee si schimburi culturale in Iugoslavia precum si la concursurile de folclor din tara, iar numeroasele premii obtinute sunt o dovada a talentului sau si a repertoriului original.
Multe dintre piesele sale sint inregistrate la posturile nationale si locale R-TV (Radio Bucuresti, Radio Romania International, Radio Oltenia Craiova, Radio Constanta, TVR1, TVR2, TV Oltenia Craiova, TV Datina , TV Terasat, Etno-TV, Tele U Craiova, TV Datina , TV Terasat, Etno-TV).
A aparut pe scena alaturi de numele mari ale folclorului romanesc - Maria Ciobanu, Angelica Stoican, Maria Apostol, Mariana Draghicescu, Nicoleta Voica, Vasilica Dinu, Ion Dolanescu si de fiecare data a impresionat prin calitatile sale artistice
1989 Premiul 1 fest Cante nou in Mehedinti
1989 imprimari radio 10 piese cu Paraschiv Oprea
In 1990 debuteaza in Televziunea Romana in emisiunea Tezaur Folcloric castigand locul 1 la fest Toamna Bacauana
1990 marele Premiul la fest Pe marginea Dunarii Giurgiu
1991 castiga premiul 1 la Fest Maria Lataretu Tg Jiu
2003 premiul special al juriului la fest Maria Tanase Craiova  Premiul oferit de Radio Craiova

DISCOGRAFIE
In 2000  imprima primul disc Munte munte brad frumos. Oltenia Star Music Prod Orchestra :Aurel Blondea

2002 N-am averi d-am suflet bun.   Oltenia Star Music Prod. Orchestra :Aurel Blondea
2003   Mandra cu inima rea               Oltenia Star Music Prod. Orchestra :Aurel Blondea
2004 Am un foc la inimioara -duet cu Nina Predescu Oltenia Star Music Prod. Orchestra :Aurel Blondea
2005 Om napastui de viata                 Oltenia Star Music Prod. Orchestra :Marcel Parnica
2006 Vino mandra in gradinuta -duet cu Nina Predescu Oltenia Star Music Prod. Orchestra :Ionel Puia
2007 Ma insurai si imi luai nevasta      Oltenia Star Music Prod. Orchestra :Marcel Parnica
2008 Zi tu zau ca nui asa                     Oltenia Star Music Prod. Orchestra :Aurel Blondea
2009 Azi baiatul mi se insoara              Oltenia Star Music Prod. Orchestra :Marcel Parnica
2010 Am pus gand si asa oi face           Oltenia Star Music Prod. Orchestra :Marcel Parnica
2011 Daca mi-ar arde norocul-duet cu Anica Gantu Oltenia Star Music Prod. Orchestra: Marcel Parnica










Grup Folcloric CIOBANASUL


Membri ai Ansamblului ''Doina Covurluiului'' apartinand Centrului Cultural ''Dunarea de Jos'' Galati
Premiul II, Festivalul International al Tarilor Dunarene de la Tulcea, 2003
Trofeul Festivalului, Festivalul International „Hora Mare” de la Rezina din R. Moldova, 2004
Trofeul Festivalului, Festivalul International de folclor de la Izmir – Turcia, 2005
Trofeul Festivalului International de Folclor „Doina Covurluiului”, 2006
Trofeul Festivalului „Ion Macrea” din Sibiu, 2009 si 2010


Petrica Ciobanu


Petrica Ciobanu este un reprezentant de seama a melosului popular teleormanean. Tanar, talentat, ambitios, cu un timbru vocal minunat, Petrica Ciobanu si-a construit in timp, cu rabdare, propria personalitate artistica. Drumul nu a fost usor, munca a fost continua si poate nu intotdeauna urmata de satisfactii.
Petrica Ciobanu a fost mereu indragostit de cantecul popular, cu dorinta de a convinge ca muzica traditionala romanesca este darul cel mai de pret al nostru, al romanilor.

Petrica Ciobanu s-a nascut in orasul Videle din Jud. Teleorman, pe 26 Septembrie 1975. Provine dintr-o familie de oameni simpli din satul Parisesti, orasul Videle -Teleorman. Petrica mai are trei frati. Parintii lui au iubit dintotdeauna muzica populara, insa Petrica a mostenit darul de a canta de la mama lui, care la randul ei a cantat candva, pe cand era ea tinerea.

Petrica Ciobanu a avut inclinatii artistice inca din copilarie, la varsta de 8 ani castigand Premiul I .
Debutul sau pe scenele festivalurilor de folclor din tara ia adus premii importante, precum:
* Diploma de Participare la Festivalul Folcloric " Serbarile Recoltei " de la Fetesti – Ialomita
* Diploma de Participare la Festivalul National Costesti – Arges
* Premiul Special “Alexandru Dachin” la Festivalul National “Pe deal pe Teleormanel” – Turnu Magurele
* Premiul I la Festivalul Folcloric " Ion Albesteanu " de la Slobozia

Petrica Ciobanu a Absolvit Scoala Populara de Arta – Bucuresti, clasa Doamnei Prof. Ana Piuaru si a D-lui Corepetitor Puiu Pascu, a colaborat cu Casa de Cultura a M.A.I., “Ansamblul Vlasceanca “ din Videle-Teleorman, este casatorit si locuieste in Bucuresti impreuna cu sotia si fetita."

DISCOGRAFIE:
Petrica Ciobanu lanseaza in 2008, primul sau album cu piese autentice din zona Teleorman alaturi de o buna colega de scena Simona Cetateanu din Dolj, album intitulat “DIN DOLJ IN TELEORMAN”, realizat de Oltenia Star Music Production.

Petrica Ciobanu impreuna cu Florin Racoci formeaza trupa DOR VLASCEAN si lanseaza in august 2010 la Electrecord CD-ul cu muzica Etno intitulat “TIMPULE, OPRESTE-TE !”

A fost invitat in emisiuni la Favorit TV, Etno TV, Tele U Craiova, TVR 2, TVRM, TV Muntenia, Columna TV, Kanal D si multe altele.





Victorita Cica

Victorita CICA este o reprezentanta de seama a melosului popular oltenesc. Tanara, talentata, ambitioasa, cu un timbru vocal minunat, Victorita CICA si-a construit in timp, cu rabdare, propria personalitate artistica.Drumul nu a fost usor, munca a fost continua si poate nu intotdeauna urmata de satisfactii. Victoritei insa nu-i pare rau. Este convinsa ca doar asa poti impartasi, celor din jurul tau, bucuria pe care o ai atunci cand urci pe o scena. Victorita CICA este o reprezentanta de seama a melosului popular oltenesc. Tanara, talentata, ambitioasa, cu un timbru vocal minunat, Victorita CICA si-a construit in timp, cu rabdare, propria personalitate artistica.Drumul nu a fost usor, munca a fost continua si poate nu intotdeauna urmata de satisfactii. Victoritei insa nu-i pare rau. Este convinsa ca doar asa poti impartasi, celor din jurul tau, bucuria pe care o ai atunci cand urci pe o scena.

Victorita CICA a avut inclinatii artistice inca din copilarie. A avut insa si norocul sa fie ajutata si indrumata de doi oameni minunati, carora le poarta si astazi un deosebit respect si pe care ii considera mentorii sai, Marcela Carciumaru si Ion Calugarescu, ambii dascali la Scoala generala nr. 30 din Craiova.

Sub indrumarea acestora Victorita a inceput sa cante la varsta de 9 ani, pe scena scolii primare, la serbari si spectacole anuale, dar tot atunci a avut loc si debutul sau pe scenele festivalurilor de folclor din tara, unde a castigat o serie de premii importante:
1986: Premiul Special al Gazetei Gorjului la Festivalul folcoric PE FIR DE BALADA;
Victorita CICA a avut inclinatii artistice inca din copilarie. A avut insa si norocul sa fie ajutata si indrumata de doi oameni minunati, carora le poarta si astazi un deosebit respect si pe care ii considera mentorii sai, Marcela Carciumaru si Ion Calugarescu, ambii dascali la Scoala generala nr. 30 din Craiova.
Sub indrumarea acestora Victorita a inceput sa cante la varsta de 9 ani, pe scena scolii primare, la serbari si spectacole anuale, dar tot atunci a avut loc si debutul sau pe scenele festivalurilor de folclor din tara, unde a castigat o serie de premii importante:1986: Premiul Special al Gazetei Gorjului la Festivalul folcoric PE FIR DE BALADA; 1989: Premiul III la Festivalul folcloric FLOARE DE PE BARAGAN din Slobozia, judetul Ialomita;1993: Premiul III la Festivalul folcloric CORABIA DE AUR de la Corabia, judetul Olt;1994: Premiul III la Festivalul folcloric FLORI DE PE MURES de la Reghin, judetul Mures; 1994: Mentiune la Festivalul folcloric LA IZVOR DE CANT SI DOR din Hunedoara;1995: Premiul III la Festivalul National Studentesc din Cluj Napoca; 1995: Premiul II la Festivalul de folclor MARIA LATARETU din Targu Jiu, judetul Gorj;2001: Diploma de Excelenta Scornicesti, judetul Olt; 2004: Diploma de Excelenta Campulung Muscel, judetul Arges; 2006: Diploma de Fidelitate acordata de posturile de televiziune OTV si DDTV.







Victor Dănuţă

Ma numesc Victor Dănuţă, m-am nascut pe 4 Decembrie 1995 in orasul Chisinau Republica Modova. De mic copil am indragit muzica pot spune ca m-am nascut cu ea in sange, bunicul meu cantand la trompeta iar mama cu vocea.La vîrsta de 9 ani am început să studiez trompeta,indubitabil acolo unde este muzică trebuie să fie si dans, la aceeaşi vîrsta am început a fregventa cercul de dansuri populare,, Veselia'' iar peste cîţiva ani a lua lecţii de canto. Îndragind tot mai mult cîntecele neamului nostru.In anul 2009 am inregistrat prima piesa din repertoriul unei artiste de la noi. În prezent particip la diverse concursuri si concerte din ţara.In 2010 am participat la un concurs televizat la care am fost ales Favoritul publicului. Anul 2012 a fost pentru mine foarte productiv,am inregistrat o piesa din folclor,,De-ar fi via dupa casa'' care a fost lansata la posturile de radio din Republica Moldova am realizat si un videoclip care mi-a adus succes. Am participat de asemenea si la spectacolul ,,Balul Micului Print'' organizat la Palatul National,,Nicolae Sulac'', dupa acest spectacol am fost ales sa fiu pe coperta revistei Micul Print 2012-2013.Acum lucrez la o piesa noua care sper sa o lansez in primavara.